13.12.2019
Na pracovišti našich kuchařů a číšníků v Restauraci a kavárně jsme měli možnost přivítat odborníka na čepování piva pana Jakuba Šrubaře, který cestuje po republice s projektem Pivní akademie.
Žáci měli možnost seznámit se s tím, co je na čepování a celkové péči o pivo dobře a co špatně. Základem správně ošetřeného piva je čistá, mokrá a vychlazená sklenice a co se týče čepování, nejvíce o práci výčepního prozradí pěna. Velmi důležité je, jak pivo do sklenice dopravíme a zda uděláme všechno pro to, aby si pivař mohl vychutnat takové, jaké uvařili sládci v pivovaru.
Žáci si mohli techniku čepování vyzkoušet a byli důkladně proškoleni. Všem se toto školení moc líbilo, nabyté zkušenosti budou později realizovat v praxi.
Elektronická pošta | Ochrana osobních údajů | Mapa webu | Prohlášení přístupnosti
© 2017 - 2024 Střední škola Bohumín