Aktuality

Rozhoduje správná teplota a čepice

13.12.2019

Rozhoduje správná teplota a čepice

Na pracovišti našich kuchařů a číšníků v Restauraci a kavárně jsme měli možnost přivítat odborníka na čepování piva pana Jakuba Šrubaře, který cestuje po republice s projektem Pivní akademie.

Žáci měli možnost seznámit se s tím, co je na čepování a celkové péči o pivo dobře a co špatně. Základem správně ošetřeného piva je čistá, mokrá a vychlazená sklenice a co se týče čepování, nejvíce o práci výčepního prozradí pěna. Velmi důležité je, jak pivo do sklenice dopravíme a zda uděláme všechno pro to, aby si pivař mohl vychutnat takové, jaké uvařili sládci v pivovaru.


Žáci si mohli techniku čepování vyzkoušet a byli důkladně proškoleni. Všem se toto školení moc líbilo, nabyté zkušenosti budou později realizovat v praxi.

zpět na aktuality


Řemeslo má respekt
Řemeslo má respekt - železničář

SPONZOŘI A SOCIÁLNÍ PARTNEŘI

ČD Cargo
Bonatrans
ŽDB
Viadrus
ŽESNAD
Správa železnic
PKO CARGO
Progres Hefner
Město Bohumín
KK Tech
Epson
Gigatech
Maxion Wheels
BM servis a.s.
Demontstav
Danter
Bospor
Rockwool
Kofola
Hodinový vnuk
České dráhy