Aktuality

Grilování s chutí

13.5.2023

Grilování s chutí

Bohumínské grilování 2023

Dne 10. května 2023 se v Bohumíně konala soutěž Bohumínské grilování, kterou pořádala střední škola Bohumín. Tato akce byla plná nadšení, soutěživosti a samozřejmě chutných jídel, které připravovali soutěžící z gastronomických škol moravskoslezského kraje. Jejich úkolem bylo připravit nejlepší grilované jídlo, které si následně posuzovala porota složená z několika profesionálů české gastronomie, zástupců města a regionálního průmyslu. Pozvání na soutěž přijal i náměstek hejtmana MSK pan Mgr. Folwarczny, za což mu patří velké poděkování.

 

Mezi porotu byli pozváni Michal Buček, absolvent SŠ Bohumín, známý i z televizních kuchařských pořadů. V porotě zasedl také místostarosta města Bohumín, velký milovník dobrého jídla a pití, pan Igor Bruzl. Za výrobní společnost Radegast pan Jan Kamrád, který je specialistou pro rozvoj obchodu. Všichni porotci se snažili najít nejen nejlepší chuť, ale také prezentaci jídla.

 

Atmosféra na místě byla úžasná, všichni soutěžící byli velmi motivovaní a chtěli ukázat, co v nich je. Po několika hodinách plných grilování a ochutnávání porota rozhodla, že vítězi soutěže jsou Alžběta Šimunčáková a Matěj Warcholek ze SŠ Bohumín, kteří připravili vynikající jídlo. Jejich pokrm nejenom velmi chutnal, ale také byl dle porotců skvěle prezentován. Na druhém místě se umístil tým Moravské střední školy z Olomouce a bronzovou medaili si odvezl tým Albrechtovy střední školy z Českého Těšína.

 

Vítězové si odnesli nejen slávu, ale také velmi hodnotné ceny. Celkově byla soutěž Bohumínské grilování velmi úspěšnou a zábavnou akcí, která přilákala mnoho lidí z celého města. Diváci si mohli užít nejen skvělou gastronomii, ale také soutěživou atmosféru a spoustu zábavy.

 

Soutěž Bohumínské grilování ukázala, že grilování je nejen oblíbenou zábavou, ale také uměním. Tato akce přinesla mnoho pozitivních emocí a ukázala, jak skvělým zážitkem může být grilování, když se spojí s soutěživostí a nadšením. Těšíme se na další ročníky této skvělé soutěže a na to, co přinesou další soutěžící, kteří se rozhodnou ukázat své kuchařské schopnosti na grilu.

 

Aleš Studýnka UOV

zpět na aktuality


Řemeslo má respekt
Řemeslo má respekt - železničář

SPONZOŘI A SOCIÁLNÍ PARTNEŘI

ČD Cargo
Bonatrans
ŽDB
Viadrus
ŽESNAD
Správa železnic
PKO CARGO
Progres Hefner
Město Bohumín
KK Tech
Epson
Gigatech
Maxion Wheels
BM servis a.s.
Demontstav
Danter
Bospor
Rockwool
Kofola
Hodinový vnuk
České dráhy