23.4.2025
V úterý 22. dubna se žáci druhého ročníku oboru kuchař-číšník ponořili do světa čokolády během kreativního workshopu zaměřeného na výrobu čokolády. Všichni si vyzkoušeli výrobu pralinek, čokoládových figurek i práci s kvalitní čokoládou.
Cílem této praktické a skvělé akce bylo nejen přiblížit žákům základy práce s čokoládou, ale také ukázat, že čokoláda má svou nezastupitelnou roli v gastronomii.
Workshop vedl zkušený Pavel Přebinda z Královské čokolády, který studenty provedl celým procesem – od temperování čokolády, přes tvorbu pralinek a figurek, až po závěrečnou prezentaci hotových výrobků. Účastníci si vyzkoušeli práci s různými druhy čokolády, naučili se správné techniky a poznali, jak důležitou roli hraje teplota, přesnost a trpělivost.
Atmosféra během workshopu byla velmi inspirativní a kreativní a pro všechny to byl obrovský zážitek.
Už teď se těšíme na další podobné příležitosti, které propojují teorii s praxí a přinášejí nové impulzy do výuky.
Bc. Veronika Šataníková, Dis.
Elektronická pošta | Ochrana osobních údajů | Mapa webu | Prohlášení přístupnosti
© 2017 - 2025 Střední škola Bohumín