Aktuality

Kuchaři a vůně kávy aneb Baristický kurz

14.12.2015

 

 

Ve dnech 2. a 3. prosince 2015 žáci gastronomických oborů absolvovali 2denní baristický kurz se zaměřením na techniku, výrobu a přípravu kávy.

Lektor Tomáš Zahradil, který je certifikovaným komisařem CBA, seznámil žáky s pravidly přípravy expressa, to je základem pro zhotovení různých druhů káv, s obsluhou a údržbou profesionálního pákového kávovaru a se správným seřizováním kávomlýnku.

Žáci se také dověděli vše o pěstování, sběru a zpracování kávy, o způsobech pražení a kvalitě kávových zrnek.

Nejzajímavější částí baristického kurzu byla praktická část, zde žáci trénovali přípravu kávy expressa a cappuccina. Zjistili, že zhotovit opravdu dobrou kávu není vůbec jednoduché, že je třeba mít kromě dobré zručnosti, také dostatek odborných znalostí o přípravě kávy. Své poznatky zhodnotili v písemném testu a následně obdrželi certifikát o absolvování základního baristického kurzu.

Text: Jana Murová

Foto: Nikol Liberdová


zpět na aktuality


Řemeslo má respekt
Řemeslo má respekt - železničář

SPONZOŘI A SOCIÁLNÍ PARTNEŘI

ČD Cargo
Bonatrans
ŽDB
Viadrus
ŽESNAD
Správa železnic
PKO CARGO
Progres Hefner
Město Bohumín
KK Tech
Epson
Gigatech
Maxion Wheels
BM servis a.s.
Demontstav
Danter
Bospor
Rockwool
Kofola
Hodinový vnuk
České dráhy