Ve dnech 2. a 3. prosince 2015 žáci gastronomických oborů absolvovali 2denní baristický kurz se zaměřením na techniku, výrobu a přípravu kávy.
Lektor Tomáš Zahradil, který je certifikovaným komisařem CBA, seznámil žáky s pravidly přípravy expressa, to je základem pro zhotovení různých druhů káv, s obsluhou a údržbou profesionálního pákového kávovaru a se správným seřizováním kávomlýnku.
Žáci se také dověděli vše o pěstování, sběru a zpracování kávy, o způsobech pražení a kvalitě kávových zrnek.
Nejzajímavější částí baristického kurzu byla praktická část, zde žáci trénovali přípravu kávy expressa a cappuccina. Zjistili, že zhotovit opravdu dobrou kávu není vůbec jednoduché, že je třeba mít kromě dobré zručnosti, také dostatek odborných znalostí o přípravě kávy. Své poznatky zhodnotili v písemném testu a následně obdrželi certifikát o absolvování základního baristického kurzu.