7.11.2018
Máme samozřejmě na mysli pečenou martinskou husu s hruškou, sušenými švestkami, zelím z červené řepy, valašským zelím.
ucie Palová a Henrieta Gebková, žákyně 3. ročníku oboru Kuchař-číšník, zvítězily v celostátní soutěži ve Frenštátě pod Radhoštěm.
Jejich recept porota poslala do finále. Mladé kuchařky připravily slavnostní pomalu pečenou martinskou husu s hruškou, sušenými švestkami, zelím z červené řepy, valašským zelím a s velmi kladně hodnocenou valašskou přílohou zvanou bramborová netyja.
Porota docenila harmonickou chuť celého pokrmu a udělila 278 bodů, tedy 1. místo!!!
Žákyně na soutěž připravoval učitel odborného výcviku Karel Drápal.
Elektronická pošta | Ochrana osobních údajů | Mapa webu | Prohlášení přístupnosti
© 2017 - 2024 Střední škola Bohumín